Seda retsepti võiksid kindlasti pühade ajal proovida
Tekst : Ulvi Leinus, Heilika Leinus, Kräuterhaus Sanct Bernhard
Pildid ja video: Kräuterhaus Sanct Bernhard
Pühade ajal soovime ikka oma lähedasi ja sõpru mõne põneva toiduga üllatada. Miks mitte teha ise maitsvat ja tervislikku seemneleiba? Siit leiad retsepti, mida katsetada. Tulemus valmisb kiiresti ja maitseb imehästi.
Foto: Kräuterhaus Sanct Bernhard
Kui tavaliselt tuleb leivateoks omajagu aega varuda, siis Kräuterhaus Sanct Bernhardi seemneleib valmib imelihtsalt ja seda võib valmistada ka näiteks koos laste või lapselastega.
Selleks on vaja järgmisi koostisosi:
140 g kaerahelbeid
130 g päevalilleseemneid
90 g linaseemneid
70 g mandlijahu
2 spl chia seemneid
3 spl kaerakliisid
1 tl kristallsoola
1 spl mett
3 spl oliiviõli
450 ml vett
130 g päevalilleseemneid
90 g linaseemneid
70 g mandlijahu
2 spl chia seemneid
3 spl kaerakliisid
1 tl kristallsoola
1 spl mett
3 spl oliiviõli
450 ml vett
Valmistamine:
Pane kõik kuivained kaussi ja sega läbi. Seejärel lisa mesi, oliiviõli
ja soe vesi ning sega kõik korralikult läbi. Aseta väikesesse
lahtikäivasse ahjuvormi (läbimõõt 20–23 cm).
Lase seista vähemalt kaks
tundi või üleöö. Ükskõik kui kaua – peaasi, et vähemalt kaks tundi, et
terad saaksid ilusti paisuda.
Kuumuta ahi 180°C-ni (ülemine ja alumine kuumus) ja küpseta leiba vormis
umbes 30 minutit. See leivateo etapp on läbitud juhul, kui leib ei vaju vormi avades laiali ja jääb kujult samasuguseks kui vormis olles.Võta leib vormist välja, keera ümber ja küpseta küpsetuspaberil veel 30 minutit.
Lase leival enne lõikamist täielikult jahtuda, sest muidu mureneb see lõigates.
Valminud leiba võib ka röstida, kuid värske leib maitseb ka selletagi suurepäraselt. Kräuterhaus Sanct Bernhardi mahedat bruschetta
maitseainesegu kasutades, saad teha ka maitsvaid leivamäärdeid.